جلوگیری از خام‌فروشی برای افزایش اشتغال و ارزآوری ( گفتگو با آقای کوروش اسد سنگابی )

جلوگیری از خام‌فروشی برای افزایش اشتغال و ارزآوری  ( گفتگو با آقای کوروش اسد سنگابی  )

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، برای چندمین سال متوالی رهبر معظم انقلاب عنوانی اقتصادی را برای سال جدید برگزیدند که نشان از جای کار بسیار در این عرصه دارد، اقتصادی که اگر بر پایه اقتصاد مقاومتی و تاکید بر توان داخل باشد، تولید داخلی رونق خواهد گرفت و ضمن مانع زدایی‌ها، از آن پشتیبانی نیز صورت می‌گیرد..

اقتصاد دانش بنیان به عنوان شاه‌بیت اقتصاد مقاومتی، در دنیای پیشرفته امروز حرف اول را می زند، اقتصادی که با راه رفتن بر روی لبه‌های علم و تکنولوژی روز، می‌تواند اساس اقتصاد را متحول کند.

شرکت های دانش بنیان که لزوم افزایش تعداد آن از خواسته های همیشگی مقام معظم رهبری است، نقش اصلی را در راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی دارد، شرکت هایی که اغلب با حضور جوانانی نخبه و تحصیلکرده توانسته اند ضمن حل مشکلی از کشور، حرفی برای گفتن در حوزه خود در سطح دنیا داشته باشند.

قابل ذکر است که جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریم های ظالمانه چندین سال اخیر و با تکیه بر علم و تکنولوژی همین شرکت های دانش‌بنیان و فناور توانسته بسیاری از محصولات و کالاهای تحریمی را در داخل تولید کرده و ضمن جلوگیری از خروج ارز، استقلال کشور  را در آن عرصه رقم بزند.

مدیر گروه تولیدی پردیس نانوسیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شیراز اظهار داشت: این مجموعه یکی از بزرگترین واحدهای تولید کود کشور با دو کارخانه در راستای تولید انواع کودهای آلی، شیمیایی و همچنین محصولات نانو و زیست فناوری کشاورزی می باشد که در حال ارائه خدمات به متقاضیان و کشاورزان است.

کوروش اسدسنگابی ادامه داد: همچنین واحد تحقیق، پژوهش و فناوری این مجموعه در پارک علم و فناوری فارس مستقر گردیده است. 

وی با اشاره به اهمیت بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا تاکید کرد: حوزه فعالیت کارخانه آریا نانوسیز استفاده از فناوری های روز دنیا در جهت تولید محصولات نانو و زیست‌فناوری است که در منطقه ویژه اقتصادی شیراز استقرار یافته است.

اسدسنگابی در خصوص میزان اشتغال ایجاد شده گفت: میزان اشتغالزایی مستقیم این مجموعه ١٥٠ نفر و اشتغال زایی به صورت غیرمستقیم شامل نمایندگی ها، عاملین توزیع و فروش در کلیه شهرستان ها حدود ٥٠٠ نفر است.

وی درخصوص علت ورود به این عرصه متذکر شد: در سال های ٧٤ تا ٨٠ پیمانکار ایجاد فضای سبز اطراف مناطق صنعتی و نفتی جهت وزارت نفت و نیرو بودم که در آنجا متوجه چالش ها و کمبود های موجود گردیدم و به همین دلیل وارد بخش تولید شدم.

مدیر گروه تولیدی پردیس نانوسیز پیرامون فعالیت های منحصر به فرد مجموعه خود گفت: از جمله فعالیت های منحصر به فرد این مجموعه می توان به تولید اسیدهای آمینه، آمینوکلات های آهن، روی، منگنز، پتاسیم، مس و کلسیم برای اولین بار در خاورمیانه، تولید کود کامل جوشان (خود حل شونده)، تولید محصول ضد تنش و خشکسالی گیاهان، تولید محصول ضد سرمازدگی گیاهان، محلول ضد شوری خاک و آب، گوگرد مایع فرتی نرس ، محرک رشد فرتی نرس و رایپ ست فرتی نرس  که برای اولین بار در ایران تولید شده و جزو محصولات دانش بنیانمی باشد، اشاره نمود.

وی در مورد ارزآوری شکل گرفته برای کشور طی سال های اخیر گفت: در طول ٥ سال گذشته این مجموعه موفق به صادرات به بیش از ٦ کشور گردیده که در این راستا ارز آوری در حدود یک میلیون دلاری ثمره آن است. همچنین این محصولات توانسته اند از خروج بیش از یک میلیون دلار ارز در طول این چند سال جلوگیری نمایند.

اسدسنگابی پیرامون مشکلات راهی که تا به اینجا طی کرده، عنوان کرد: از جمله مشکلات اولیه شروع به کار می توان به کمبود منابع مالی، تازه کار بودن، عدم اعتماد مشتریان، نبود مکانی برای مهارت اندوزی و از همه مهمتر نبود زیرساخت های توسعه فناوری اشاره داشت.

وی درخصوص مشکل حال حاضر مجموعه خود بیان داشت: مشکل اساسی پیشرو را عدم شفافیت و ثبات قوانین کسب و کار و مولفه‌های اقتصادی موجود می‌دانم.

اسدسنگابی افزود: بروکراسی های اداری به ویژه در خصوص صادرات راه را برای ما بسیار مشکل کرده است. همچنین تعدد قوانین ناهمگون راهبرد ها و تصمیم گیری‌های آتی را با مشکل روبرو خواهد نمود.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی موتورهای پیشران اقتصاد کشور را تشکیل می دهند، عنوان کرد: هر اقدامی که منجر به افزایش تولیدات داخلی گردد رفاه اجتماعی را از منظر اقتصاد خانواده ها به دنبال خواهد داشت، تولید ناب با اشتغال کارآمد هم‌سو است و برای اعتباربخشی تولید، نیاز به اعتماد‌سازی مردم جامعه است.

مدیر گروه تولیدی پردیس نانوسیز خطاب به مردم گفت: انتظار من به عنوان تولیدکننده، اعتماد کردن مردم فهیم به محصولات داخلی است که رونق تولید توسعه بخش خدمات را نیز در کشور به همراه خواهد داشت.

وی خطاب به مسئولین نیز بیان کرد: دولتمردان باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند که پرهیز از خام فروشی نه تنها باعث ایجاد اشتغال مظاعف بلکه ایجاد ارزش افزوده و از همه مهمتر جلوگیری از سلطه کشورهای سلطه گر خواهد گردید.

این تولیدکننده همچنین اظهار داشت: در کشوری که بیش از چهار هزار سال قدمت کشاورزی دارد، مشکل خوراک دام که در پی آن تولید گوشت مرغ را تهدید نموده، چیزی جز سوء مدیریت کلان کشور نیست، باید متوجه این نکته بود که امنیت غذایی به همراه امنیت دفاعی کشور از ارکان اساسی توسعه و استقلال کشور است.

وی ادامه داد: سوال بنده این است که چرا شرکت های نفتی و پتروشیمی قیمت کالاهای خود در بورس را که ما مشتری آن هستیم در طول چند ماه بیش از ١٥٠ درصد افزایش می دهند؟ غیر از این است که نمی خواهند کالا در کشور مصرف گردد و سیاست خام فروشی را دنبال نمایند، یکی از این موارد گوگرد گرانول و کلوخه است.

اسدسنگابی متذکر شد: در کشوری که غنی از منابع معدنی، زیستی، انرژی و از همه مهمتر منابع انسانی متخصص است که نباید مشکل مایحتاج اولیه زندگی وجود داشته باشد، اگر سیاست های نامتوازن واردات کنار گذاشته شود و بر روی نیروهای پرتوان داخلی تمرکز شود و در کنار آن فضا برای تولیدکنندگان داخلی باز گردد، می توانیم شاهد رونق تولید و در پی آن توسعه اقتصادی کشور باشیم.

پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها باید در عمل باشد

سال جدید به نام تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری شده که با دید بلند رهبر معظم انقلاب انتخاب شده، عنوانی که باید در عمل از تولید حمایت و پشتیبانی صورت گرفته و موانع سر راه آن برداشته شود.

به‌طور قطع یکی از جاهایی که باید به آن دقت شده و علاوه بر حمایت بیشتر، موانع آن زدوده شود، حوزه تولید می باشد. امید است که قدر علم و دانش این فعالان بیشتر دانسته شده تا در راه رشد و پیشرفت کشور بهره گرفته شود، نه اینکه هرساله آماری بلند بالا از نخبگانی که رفتن به ماندن ترجیح داده اند را بشنویم.